Maanpuolustusjärjestöjen rahoitus turvattiin budjettiesityksessä

Etusivu/Ajankohtaista/Maanpuolustusjärjestöjen rahoitus turvattiin budjettiesityksessä

Maanpuolustusjärjestöjen rahoitus turvattiin budjettiesityksessä

Maanpuolustusjärjestöjen rahoitus turvataan budjettiesityksessä

Valtiovarainministeriön budjettiesityksessä on tällä huomioitu riittävät määrärahat maanpuolustusjärjestöille. Aiempina vuosina valtiovarainvaliokunta on useasti joutunut lisäämään määrärahat vasta eduskunnassa käsittelyssä.

Maanpuolustusjärjestöjen riittävä tuki on ollut vuosi toisensa perään valtiovarainvaliokunnan murheenkryyni. Valiokunta on ilmaissut selvän tahtotilan siitä, että määrärahataso vakiinnutetaan nykytasolle, eikä sitä lasketa. Tämä ongelma on vihdoin ja viimein ratkaistu jo budjettiesityksessä.

Maanpuolustusjärjestöjen toiminnan tukemiseen esitetään reilun 2 miljoonan euron määrärahatasoa tulevalle vuodelle. Summa vastaa sitä määrärahatasoa, jonka valiokunta lisäsi viime vuonna eduskunnan käsittelyssä. Tämä antaa osaltaan työrauhan maanpuolustusjärjestöissä tehtävälle tärkeälle työlle.

On hyvä, että vuosia jatkunut epävarmuuden tila saadaan viimein päättymään. Maanpuolustusjärjestöjen toiminnalla on aivan keskeinen merkitys maanpuolustustahdon ja -taitojen ylläpitämisessä. Viimein maanpuolustusjärjestöjen keskeinen rooli on huomioitu myös valtiovarainministeriössä.

Suomella on maailman osaavimmat reserviläiset, mutta se ei ole itsestäänselvyys. Maanpuolustusjärjestöt ovat aivan keskeisessä osassa suomalaisen puolustuskyvyn ja reserviläisten osaamisen ylläpitämistä. On tärkeää, että tämän työn jatkuvuus on nyt turvattu.

Tietoja kirjoittajasta:

Jukka Kopra
Suomalainen poliitikko, kokoomuksen kansanedustaja ja perustamansa ohjelmistoyritys Tietokoura Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Olen toiminut Lappeenrannan kaupunginvaltuuston jäsenenä vuosina 1997–2004 ja uudelleen vuodesta 2008. Voimakkaana oikeudenmukaisuuden ja totuuden etsijänä uskon, että Suomen menestystä edistetään parhaiten parantamalla talouskasvua ja työpaikkojen määrää.

Jätä kommentti

Toukokuu 2018

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31