Jukka Kopra

/Jukka
Jukka2017-03-23T09:38:36+00:00
jukkakopra.fi-cv

Jukka Kopra – Politiikan ammattilainen

Liityin Kokoomukseen 15-vuotiaana vuonna 1982. Niistä ajoista maailma on muuttunut, Kokoomus on muuttunut ja minä olen ihmisenä muuttunut, mutta kokoomuslaiset arvot ja Kokoomus puolueena on aina ollut vaikutuskanavana sydäntäni lähinnä.

 

Eduskunnassa työskentelen liikenne- ja viestintävaliokunnassa, hoitaen samalla ryhmäni valiokuntavastaavan pestiä ko. valiokunnan osalta. Jäsen olen lisäksi kansliatoimikunnassa, maa- ja metsätalousvaliokunnassa sekä varajäsen suuressa valiokunnassa ja tulevaisuusvaliokunnassa. Toimin kansanedustajan tehtävän lisäksi Lappeenrannan kaupunginvaltuutettuna ja Etelä-Karjalan Liiton hallituksen puheenjohtajana. Tehtävät ovat mielenkiintoisia ja täydentävät hyvin toisiaan.

Uskon työntekoon ja siihen, että heikommista pidetään huolta. Luomalla yrittäjyydelle ja työnteolle paremmat edellytykset aikaansaamme talouskasvua, jonka avulla yhteiskuntamme palvelut rahoitetaan. Varhaiskasvatus, opetus, koulutus, terveydenhoito, maanpuolustus, poliisi paljon muun ohella ovat toimintoja tai palveluita, joita meidän tulee kehittää ja varmistaa oikeudenmukainen saatavuus kaikille suomalaisille.

Jukka Kopra – Ihminen

Olen isä, yrittäjä ja poliitikko. Perheeseeni kuuluvat vaimoni Anu ja meillä on neljä lasta. En väitä olevani mikään arjen sankari, mutta lapsiperheen arjen asiantuntija olen aivan varmasti.

Perhettäni voi hyvällä syyllä kutsua tällä hetkellä koulupalvelujen suurkuluttajaksi. Asumme omakotitalossa Lappeenrannassa.

Elämäni ensimmäiset vuodet asuin Helsingissä. Varhaisnuorena muutimme neljäksi vuodeksi Moskovaan, jossa isäni työskenteli apulaissotilasasiamiehenä Suomen suurlähetystössä. Tuona aikana opin venäjää, mitä taitoa tänä päivänä arvostan. Lukioiässä asuin vuoden Usa:ssa Michiganissa, jossa kävin koulua, pelasin jääkiekkoa ja hioin englannin kielen taitojani.

Ammatiltani olen yrittäjä. Perustin Tietokoura Oy:n 1996, 30-vuotiaana. Noin 15 henkilöä työllistävän yrityksen pyörittäminen ei onnistu osa-aikaisesti, joten opinnot Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ovat vasta nyt loppusuoralla. Valitettavasti työ ja politiikka ovat menneet vuosien varrella opintosuoritusten edelle.

Yritän viettää niin paljon aikaa kuin mahdollista perheeni kanssa. Olen kulinaristi ja kuulun Paistinkääntäjiin, mutta mieluiten laitan tavallista kotiruokaa. Kuntoa pidän yllä pelaamalla jääkiekkoa vuoden ympäri sekä lenkkeilemällä. Soitan kontrabassoa ja mieluisinta soitettavaa on vanha rock’n’roll – soittohetkiin kavereiden kanssa nykyisin vain on harvoin aikaa. Luen paljon sekä yhteiskunnallista kirjallisuutta, että romaaneja.

Jukan CV

Jukka Matti Kopra, s. 1967
Kansanedustaja, Kokoomus
Yrittäjä ja hallituksen pj, Tietokoura Oy
Puheenjohtaja, Etelä-Karjalan maakuntahallitus
Kaupunginvaltuutettu, Lappeenranta

Työura / Elämäkertatietoja:
Tietokoura Oy, hallituksen pj 2011-
Tietokoura Oy, toimitusjohtaja 2000-2011
T:mi Tietokoura Jukka Kopra, yrittäjä 1996-2000
UPM Kymmene oyj, Kaukas, suunnittelija 1993-1996

Eduskuntatoiminta – nykyiset toimielinjäsenyydet ja tehtävät:

Liikenne- ja viestintävaliokunta (jäsen, valiokuntavastaava) 09.06.2015 –
Maa- ja metsätalousvaliokunta (jäsen) 08.09.2016 –

Suuri valiokunta (varajäsen) 22.09.2015 –
Tulevaisuusvaliokunta (varajäsen) 08.09.2016 –
Yleisradio Oy:n hallintoneuvosto (jäsen) 09.06.2015-

Kansliatoimikunta (jäsen) 05.10.2016 –

Koulutus:
tekniikan ylioppilas

Vanhemmat:
kenraaliluutnantti Matti Kopra, ekonomi Leena Kopra

Perhe:
Puoliso:  Anu Kopra, 4 lasta

Nykyinen kotikunta:
Lappeenranta

Vaalipiiri:
Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Yhteiskunnallinen toiminta:
Etelä-Karjalan liitto, hall. pj. 2013-
Lappeenrannan kaupunginvaltuusto 1997-2004, 2008-

Lappeenrannan Kerho Oy:n hallitus 2012-
Joutsenon Opiston hallitus 2012-
Lpr kasvatus- ja opetuslautakunta, puheenjohtaja, 2009-2012
Ruoholammen asukasyhdistyksen hallitus 2007-
Etelä-Karjalan kauppakamarin hallitus 2003-

Muu yritystoiminta:
Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt Oy, hall. pj. 2011-2012
Lappeenrannan Seudun Yrityspalvelut Oy, hall. pj. 2009-2013
Lappeenrannan Energia Oy, hall. pj. 2001-2003
Lappeenrannan Lämpövoima, hall. pj. 2001-2003

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.