Eduskunnassa keskustellaan näinä päivinä historian suurimmasta lisätalousarviosta. Loppusumma on peräti 5 500 000 000 euroa ja valtion velanotto tänä vuonna nousee vähintään 20 miljardiin.

Lisätalousarvio kokonaisuutena on vastuuttoman vasemmistolaisen talouspolitiikan riemuvoitto. Huikea määrä uusia kuluja, saannon korjaavat tosiasiassa kuusi suurinta kaupunkia, eikä mitään rakenteellisia uudistuksia. Kyseessä ovat hallituksen sisäiset lehmänkaupat, jossa tosin Keskustaa ja Vihreitä nöyryytetään urakalla. Vihreät sydämet varmasti sykkivät somessa puolueen eduskuntaryhmän hyväksyessä yksimielisesti lähes puolen miljardin euron rahoituksen Lappiin ja Saimaalle suunniteltuihin kaivoshankkeiisiin.

Erityisesti Etelä-Karjalaan tuleva lisätalousarvion investointimäärä on historiallisen alhainen. 5,5 Mrd potista tänne tulee suoria investointeja vain noin 5 miljoonaa, Saimaan kanavan pinnan nostoon. Siis tuhannesosa! Kaikki meille tärkeät infrahankkeet loistavat poissaolollaan. Hallituspuolueiden kansanedustajiemme on hyvä katsoa peiliin.

Jos elvytetään, on yhtälössä oltava rakenteellisten uudistusten komponentti mukana. Uudistuksia Suomessa tarvitaan ja rajusti. Nyt ei ole tästä kyse ja siksi rahan käyttöä voi verrata siihen, että kannetaan vettä kaivoon. Tällaisen rahan jakamisen osaa kyllä lapsikin, vaan lapsillepa hallitus on varannut maksajan roolin.

Jos joku haluaisi tehdä Suomesta sosialistisen maan, juuri näin kannattaisi asiaa edistää. Kukistetaan pk-yritykset, luodaan massiivinen velkataakka, jotta on pakko korottaa veroja rajusti eikä kenenkään kannata edes yrittää ponnistella. Työllisyystoimia ei vakavasti edes mietitä, vaan hallitus haluaa pitää työttömät työttöminä, saada ihmiset riippuvaisiksi tulonsiirroista ja näin äänestämään heitä ruokkivaa armollista Sdp:tä.

Tämän lisäksi hallitus edistää näitä kyseenalaisia tavoitteitaan korona-sovun varjolla. Kun oppositio yrittää protestoida, syytetään politikoinnista. Ehkä kansalaisten silmät vielä avautuvat, täytyy toivoa.