Haluan, että Lappeenranta on jatkossa entistäkin parempi kaupunki tehdä töitä, yrittää, opiskella, perustaa perhe, viettää eläkepäiviä ja elää. Minun Lappeenrantani on reilu, ahkera, raikas, ystävällinen, avoin, fiksu – sellainen kaupunki, jonne halutaan muualta muuttaa.

Varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntaina 13.6. Olen kiitollinen, jos haluat valita minut jatkoon. Sinä päätät.
Lappeenrannan on oltava entistäkin innovatiivisempi, uudistushenkisempi ja kehitettävä toimintaansa ponnekkaammin kuin ennen. Meidän on koronapandemiasta huolimatta otettava askeleita eteenpäin. Ei riitä, että Lappeenranta pärjää, vaan pärjäämisen sijaan pitää tavoitella sitä, että Lappeenranta menestyy. Siihen tarvitaan kaikkia, kaupunkilaisia, virkamiehiä, kaupungin työntekijöitä ja – ei ehkä enää nykyisiä valtuutettuja – mutta kesäkuussa valittavia uusia valtuutettuja. Menestymiseen tarvitaan itseluottamusta, ennakkoluulottomuutta ja tietenkin työtä ja fiksuja päätöksiä.

Perinteisiä strategisia vahvuuksiamme ovat edelleen Saimaa ja matkailu, LUT-yliopisto, Venäjän raja ja kaupankäynti sekä metsäteollisuus. Näihin meidän kannattaa panostaa jatkossakin, mutta ehkä miettiä uudenlaisessa maailmassa uudenlaisia tulokulmia. Toivon, että Lappeenranta on jatkossa entistäkin avoimempi, ahkerampi, kansainvälisempi, reilumpi, raikkaampi ja fiksumpi kaupunki.

Kaupungin taloudesta on pidettävä huolta, jotta voimme tuottaa tarvittavat palvelut ja auttaa heitä, jotka tarvitsevat apua. Kaikki on pidettävä mukana yhteisessä kaupungissamme. On edistettävä yritystoimintaa, palveltava yrityksiä, sillä ne luovat työpaikkoja. Mitä enemmän Lappeenrannassa on työllistäviä yrityksiä ja mitä paremmin ne menestyvät, sen parempi. Korkean työllisyyden ja kehittyvän yritystoiminnan myötä kaupunki saa verotuloja, joilla pidetään koulut kunnossa, taataan lapsille ja nuorille opetus ja hoidetaan sairaita ihmisiä sekä autetaan apua tarvitsevia.

Ihmisiä pitää kuunnella ja näkemykset huomioida kaupunkia ja toimintoja kehitettäessä.