Viime päivinä keskusteluun on noussut Sdp:n halu poistaa verotuksen yrittäjävähennys. Yrittäjävähennys on erityisesti pienyrittäjälle hyödyllinen ja oikeudenmukainen. Ihmettelen, miksi Sdp haluaa kurittaa heitä, jotka ahkerasti tekevät työtä oman omaisuutensa likoon laittaen ja riskit kantaen.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on väittänyt, että yrittäjävähennys kohdistuisi eniten tienaaviin henkilöihin ja suosisi hyvätuloisia. Väite ei kestä tarkempaa tarkastelua. Verohallinnon mukaan yrittäjävähennystä myönnettiin vuonna 2017 noin 364 000 henkilölle, ja suurimman osan euromääräisestä yrittäjävähennyksestä saivat ne henkilöt, jotka ansaitsivat vuodessa 35 000 – 55 000 euroa. Toiseksi suurin ryhmä olivat ne 65 000 henkilöä, joiden tulot olivat 25 000 – 35 000 euroa.

Kaiken kaikkiaan yrittäjävähennystä saaneista henkilöistä noin 82 prosenttia tienasi alle 55 000 euroa vuodessa.

Ilman yrittäjiä ja heidän luomiaan työpaikkoja tämä maa ei selviydy. Puolueiden tavoittelema 75% työllisyysaste ei toteudu itsestään, vaan vaatii aktiivisia toimia. Kapuloiden laittaminen työllisyyden ja yrittäjyyden rattaisiin ei edistä tätä tavoitetta, vaan hankaloittaa työpaikkojen syntymistä. Sen sijaan, että Sdp:n pääkonttorilla jatkuvasti keksitään uusia ruuveja joilla kansasta tiristetetään viimeisetkin mehut, olisi hienoa, jos sielläkin ymmärrettäisiin yrittäjyyden merkitys hyvinvoinnin lisääjänä.

Kokoomus haluaa edistää yrittäjyyttä ja työntekoa Suomessa. Menestyvät yrittäjät ja yritykset ovat koko hyvinvointimme perusta. Yritysten menestyksen myönteiset vaikutukset heijastuvat koko yhteiskuntaan työllisyyden ja verotulojen kasvuna.

On tärkeää, että suomalaisten yrittäjien ja yritysten toimintaedellytykset ovat kunnossa nyt ja tulevaisuudessa. Verorasituksen kasvattaminen ja yrittäjyyden edellytysten heikentäminen on täysin väärää politiikkaa. Yrittäjät ja yritykset ovat taloutemme selkäranka ja siksi niiden toimintaa helpottavia asioita on vietävä määrätietoisesti eteenpäin.