Kokoomus on perinteisesti ollut kaikenlaisten suomalaisten puolue. Tunnusmerkkimme on, että meille mahtuu erilaisia mielipiteitä ja näkemyksiä maailman asioihin. Kokoomuslaisuutta on tämän erilaisuuden yhdistäminen yhteisiksi tavoitteiksi ja toiminnaksi.  Kokoomuksen historia tuntee puheenjohtajia, jotka ovat osanneet taidolla koota meille yhteisen tarinan. Tällaisina aikoina Kokoomuksen kannatus on ollut korkealla ja ihmiset ovat kokeneet voivansa luottaa siihen, että me ajamme asioita aivan tavallisten suomalaisten ja kotimaan parhaaksi.

 Tarinassa on nyt särö. Kokoomusta ei mielletä sellaiseksi kaikkien suomalaisten puolueeksi, jollainen sen kuuluisi olla. Käänne tarinassamme on väärä ja kurssia pitää korjata. Mennessämme toreille ja turuille ihmisiä tapaamaan, on kohtaamisista jäätävä kaikille tunne, että Kokoomus on vilpittömästi, reilusti ja tasapuolisesti erilaisten, mutta aivan tavallisten suomalaisten asialla. Nyt näin ei välttämättä ole.

 Tarvitsemme puheenjohtajan, joka hitsaa kaikki kokoomuslaiset yhteiseen tarinaamme. Tarinaan, johon kaikki kuuluvat, kaikille kerrotaan ja joka on tekoja täynnä. Tarvitsemme puheenjohtajan, joka tuntee ihmisten elämän ja ongelmat etelästä pohjoiseen, idästä länteen. Puheenjohtajan on taidettava hallinnon tasot ja vaikuttamisen paikat Juvalta Mäntyniemeen. Parhaalta puheenjohtajalta edellytetään yhteistyökykyä, neuvottelutaitoa sekä syvää tuntemusta laajan kokoomusperheen sielunelämästä, jolloin on mahdollista saada koko kenttäväki kirjoittamaan meidän yhteistä tarinaamme tästä eteenpäin.

 Kokoomuksen tarinan jatkajan johtotehtävän haluan antaa Petteri Orpolle. Tehtävä ei ole helppo, mutta Petterillä on mielestäni parhaat edellytykset koota Kokoomuksesta jälleen sellainen joukkue, jossa kaikilla pelaajilla on oma tärkeä paikkansa ja yhteishenki ylitse muiden.