Eduskunta avaa Suomi 100-juhlavuoden kansanedustajat kouluissa -tapahtumalla, jossa me edustajat vierailemme kouluissa 16.–27.1.2017. Teemaviikko on virallinen osa Suomi 100 -ohjelmaa. Tapahtuman ja koko juhlavuoden teemana on Yhdessä.

Tapahtuman aikana kansanedustajat vierailevat yli 500 koulussa ympäri Suomen. Valtaosa kansanedustajista vierailee oman kotiseutunsa tai vaalipiirinsä kouluissa ja oppilaitoksissa. Jukka Kopralle vierailuja on sovittu reilut kymmenkunta. Osa vierailuista toteutetaan niin, että samassa koulussa on useampia kansanedustajia.

– Olen tehnyt kouluvierailuja säännöllisesti ja ne ovat erittäin hedelmällisiä vuoropuhelun paikkoja päättäjän ja oppilaiden välillä. Meillä kasvaa todella fiksuja sekä valveutuneita lapsia ja nuoria, kehuu Kopra odottaen alkavia viikkoja mielenkiinnolla.

Valtaosassa koululaisvierailuja on ohjelmassa kansanedustajan kyselytunti. Kansanedustajat kertovat omasta työstään, mutta ennen kaikkea oppilailla ja opiskelijoilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä kansanedustajille heitä kiinnostavista asioista.

Tapahtuma on eduskunnan tärkeimpiä Suomi100 –tapahtumia. Se on maantieteellisesti lähes koko Suomen kattava tapahtuma, jonka myötä kansanedustajat tapaavat tuhansia nuoria ja käyvät heidän kanssaan vuoropuhelua Yhdessä-teeman mukaisesti.