JukkaKopra.fi:n web-toimitus sai vastikään luotettavista lähteistä – siis Jukalta -käsiinsä Lappeenrannan Kokoomuksen kunnallisjärjestön uuden karhean ”Kotikaupunki” -vaalilehden vuodelta 1988.

Ah… kahdeksankymmentäluvun loppu. Aika jolloin lehdissä ei ollut valkoisen lisäksi juurikaan muita värejä, kuin Henry Fordin suosittelema musta ja mainoksissa esiintyi legendaarisia yrityksiä kuten Postipankki ja Yhdyspankki. Mainostajistakin vain kovimmilla toimijoilla oli esillä tekniikan viimeisin sana: telekopiolaite! Y-sukupolvelle avattakoon tässä, että telekopiolaite oli ikään kuin hedelmäpelin ja sähköpostin lehtolapsi – sieltä pukkasi sisäänpäin käsittämättömät määrät huonoa toimistohuumoria ja roskapostia, eikä lähettäessä koskaan voinut olla varma saako vastaanottaja itselleen kopion väärin päin syötetyn paperin tyhjästä puolesta, vai katoaako koko lähetys alkukantaisten bittien taivaaseen. Kotikaupunkia silmäillessä voi lukija kuitenkin yhden asian suhteen huokaista helpotuksesta. Suurin osa lehdessä itseään mainostavista silloisista kunnallisvaaliehdokkaista ei enää viime vaaleissa käyttänyt samaa kuvaa itsestään kuin vuonna 1988! Maailma muuttuu – onneksi.

Jos vaalijulkaisujen ulkoasussa, tekniikassa ja jakelussa on tapahtunut vuosien saatossa muutosta on Jukka Kopra kuitenkin pysynyt samana, mitä nyt tukkamuoti on vähän lyhentynyt. Alta voit lukea Jukan mielipiteitä 23 vuoden takaa!

Kotikaupunki -lehti, syksy 1988.

Kotikaupunki -lehti, syksy 1988.

 

Niin, mutta on sitä maailmassa Jukan lisäksi jokin muukin mihin voi luottaa – nimittäin kotimaisen viihteen muuttumattomuuteen. Kotikaupunki -lehden mukaan Lappeenrannan urheilutalolla järjestetyssä Kokoomuksen vaalijuhlassa 9.10.1988 viihdyttivät nimittäin Marion Rung ja Reijo Salminen.

 

Kotikaupunki -lehti, syksy 1988.

Kotikaupunki -lehti, syksy 1988.