Kokoomuksen puheenjohtajaveikkailuissa mukana ollut Petteri Orpo on tänään ilmoittanut pidättyvänsä ehdokkuudesta. Vahvasti Orpon tueksi asettunut lappeenrantalainen kansanedustaja Jukka Kopra kertoo ymmärtävänsä ratkaisun, mutta toivoo kuitenkin useampia ehdokkaita mukaan kisaan. 

Puolueessa alkaa uusi aika ja kenttä ansaitsee siitä perusteellisen keskustelun, sanoo Kopra. Hän on aiemmin itse ilmoittanut olevansa kiinnostunut puolueen varapuheenjohtajan tehtävästä.

Kopra kantaa huolta varsinkin yrittäjäpolitiikasta ja puolueen yhtenäisyydestä.

– Kokoomus on nyt hyvässä nosteessa ja vastuunkantoamme arvostetaan. Suuria linjamuutoksia ei tarvita, mutta yrittämisen edellytyksiin ja kaikkien kokoomuslaisten saamiseen tulevan puheenjohtajan taakse on kiinnitettävä enemmän huomiota.

Kokoomus on perinteinen yrittäjäpuolue, mutta viime vuosina teema on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle. Puolueessa kyllä puhutaan paljon startupeista, mutta ei aina muisteta, että suuri kasvupotentiaali on tavallisissa, jo vakiintuneissa pienissä yrityksissä. Näitä Suomessa on kymmeniä tuhansia, vielä.

– Pk-yrityksiä on erilaisella sääntelyllä ja maksuilla kurmootettu jo liikaa. Työntekijöiden palkkaamisen kaikki riskit kantaa työnantaja, epäonnistumisista rangaistaan. Siksi työpaikkoja ei synny niin paljon kuin pitäisi. Mielestäni Kokoomuksen tulee tarttua tähän asiaan hanakammin, Kopra painottaa.

– Suomi on iso maa ja eri puolilla Suomea kokoomuslaiset ajattelevat asioista eri tavoin. Puheenjohtajan on kyettävä yhdistämään erilaiset ajatussuuntaukset yhteiseksi puolueen linjaksi. Tässä Jyrki Katainen on onnistunut erityisen hyvin, sanoo Kopra.