Ihmisten ja tavaroiden liikkuminen helpottuu ja turvallisuus paranee

Kokoomuksen kansanedustaja Jukka Kopra on tyytyväinen hallituksen lähes 600 miljoonan euron väylien korjausvelkapakettiin. Paketista käytetään vuonna 2016 100 miljoonaa, vuonna 2017 300 miljoonaa ja vuonna 2018 200 miljoonaa euroa. Kohteet ovat asiantuntijoiden valitsemia ja tarkoitus on korjata tai parantaa olemassa olevaa liikenneinfrastruktuuria. Uusia hankkeita, teitä tai ratoja ei pakettiin kuulu.

– Lähes 600 Me korjausvelkapaketti on merkittävä kokonaisuus joka vaikuttaa kaikkialle Suomeen. Korjauskohteiden valinnassa on huomioitu sekä tavalliset tienkäyttäjät että elinkeinoelämän kuljetustarpeet sekä kilpailukyvyn parantaminen. Paketin avulla saadaan teitä ja ratoja kuntoon eripuolilla Suomea, ihmisten ja tavaroiden liikkuminen helpottuu ja turvallisuus paranee, Kopra iloitsee.

Sekä toteuttaminen että siitä syntyvä kilpailukyvyn paraneminen parantaa liiketoiminnan edellytyksiä ja luo uusia työpaikkoja. Pakettiin sisältyy myös 35 miljoonan euron digitalisaatio-osuus.

 

– Paketti on hallitusohjelman mukainen ja sen sisällöstä ollaan yksimielisiä. Riitaa sisällöstä ei ole ollut. Korjausvelkapaketti perustuu Ely-keskusten toimittamiin ehdotuksiin ja hallituspuolueiden sopimuksen mukaan siihen ei ole poliittisesti puututtu, Kopra sanoo.

 (Mediatiedote 5.2.2016)