Mediatiedote
Julkaisuvapaa

10.8.2015

Kansanedustaja Jukka Kopra (kok.) on huolestunut lännen ja Venäjän välisen pakotesodan viimeaikaisista käänteistä ja sen seuraamuksista, jotka kohdistuvat tahoihin, joilla ei ole mitään tekemistä Ukrainan kriisin kanssa.

Kyse ei ole pelkästään siitä, että suomalaisinen liikemies on Venäjä-yhteyksiensä vuoksi joutunut Yhdysvaltain asettamalle pakotelistalle. Tämän seurauksena satojen työntekijöiden työpaikka ja heidän perheidensä toimeentulo Suomessa on nyt vaarassa, koska kyseisen yrittäjän ja työnantajan liiketoimintamahdollisuudet on käytännössä viety kokonaan. Vaikutus on Suomen talouteen välitön.

-Tekeekö Usa vaivihkaa kauppapolitiikaa listatessaan  Kai Paanasen etäisen kytköksen takia kun samaan aikaan Nasa eli USA itse tekee 500 ME:n sopimuksen venäläisen avaruusteknologiaa ja ohjuksia valmistavan tehtaan kanssa, kysyy Jukka Kopra ja jatkaa samaan hengenvetoon: – Venäjä toimii Ukrainassa väärin eikä sen toimintaa voi hyväksyä, mutta USA:n asettamat pakotteet ampuvat yli ja ansaitsevat uudelleentarkastelun suomalaisten osalta.

Suomi on ollut ja on jatkossakin länsirintamassa mukana. Suomessa ollaan erittäin USA-myönteisiä ja toivottavasti muutosta tähän ei ole näköpiirissä. Suomalaisiin kohdistuvat pakotteet saatetaan kuitenkin kokea erittäin epäoikeudenmukaisina, mikä puolestaan voi johtaa USA:n linjausten kyseenalaistamiseen.

-Lännen on oltava hyvin tarkkana pakotteiden kanssa, jotta niillä saadaan ohjattua Venäjän aiheuttamaa kriisiä liennyttävämpää suuntaan. ”Omien ampumista” pitää välttää niin kuin nyt näyttää käyvän, vaatii kansanedustaja Jukka Kopra.
-Odotan, että ulkoministeriö reklamoi asiasta Usalle ja että asia käsitellään tältä osin uudestaan, sanoo Kopra.

Lisätiedot:

Jukka Kopra, puh. 0400-515 066