Kokoomuksen varsinainen puoluekokous pidettiin kuluneella viikonlopulla Lahden Sibeliustalossa. Perjantai-iltapäivällä alkaneessa kokouksessa puolueelle valittiin mm. uusi puheenjohtajisto. Jukka Kopra oli ehdolla puolueen varapuheenjohtajaksi.

Perjantaina puoluekokouksessa kuultiin väistyvän puheenjohtaja Jyrki Kataisen visioiva, aatteellinen ja tunteikas läksiäispuhe. Lauantaina hänen seuraajakseen puolueen johtoon valittiin laajaa kansansuosiotakin nauttiva Alexsander Stubb. Puheenjohtajavaalin toisella kierroksella Alexin kilpakumppanina oli Paula Risikko.

Kaakkois-Suomen piirin ja puolueen varapuheenjohtaja kisassa mukana olleen Jukka Kopran kannalta sunnuntai oli kuitenkin kokouksen kiinnostavin päivä. Jukka teki puoluekokouksessa upean kampanjan ja erityisesti eri piirien ryhmäkokouksissa saatiin aikaan mahtavaa keskustelua. Valitettavasti tavoitteeseen ei kuitenkaan aivan ylletty ja Jukka jäi tällä kertaa varapuheenjohtajiston ulkopuolelle.

– Kisa oli mahtava ja yli 400-ääntä on loistava tulos. Haluan kiittää kaikki tuesta ja työstä jota teimme kampanjan aikana. Arvostan apua todella paljon. Tästä meidän on hyvä jatkaa eteenpäin, Jukka summaa tuntojaan.

– Haluan toivottaa onnea puheenjohtaja Stubbille sekä varapuheenjohtajille Sannille, Jannelle ja Anne-Marille.

Seuraavan kerran Kokoomuksen puoluekokous kokoontuukin sitten Kaakkois-Suomen omalla maaperällä Lappeenrannassa 17.-19.6.2016. Ja silloin on puheenjohtajakisassakin revanssin mahdollisuus!

 

Katso alta Jukan Flickr -albumin kuvia puoluekokouksesta: