Tiedote

20.12.2015

 

Kopra: Suomalaisen kuljetussektorin kilpailukyvystä huolehdittava

Kokoomuksen eduskuntaryhmä kantaa huolta suomalaisten kuljetusyritysten kilpailukyvystä, mikäli hallituksen esitys niin sanotun kabotaasiliikenteen laajentamisesta toteutuu.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) on tuonut hallituksen esityksen, jossa kabotaasiliikenne vapautettaisiin kolmeen kuljetukseen viikossa. Tällä hetkellä rajoitus on 10 kuljetusta kolmessa kuukaudessa.

Esitys tarkoittaisi toteutuessaan sitä, että ulkomaisten kuljetusyritysten toiminta Suomessa lisääntyy ja kilpailu voi vääristyä niiden alemman kustannustason johdosta. Myös kuljetusalalla esiintyy vastustusta kabotaasiliikenteen laajentamiselle.

”Pahimmillaan tämä voi johtaa siihen, että suomalaiset yritykset kilpaillaan ulos markkinoilta. Kabotaasin sallimisessa ei olisi pitänyt antaa näin helposti periksi”, toteaa Kokoomuksen kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Jukka Kopra.

Suomessa kabotaasiliikenteelle on ollut muita EU-maita rajatummat säännöt.  Komissio ei hyväksy Suomen tapaa rajoittaa ulkomaisten yritysten kuljetuksia Suomessa ja on siksi uhannut Suomea sanktioilla.

Kopra muistuttaa, että Kokoomus linjasi viime vaalikaudella myös toimia kilpailukyvyn edistämiseksi. Liikenneministerinä viime kaudella toiminut Paula Risikko käynnisti tiemaksujen käyttöönottoa ja talvirengasvaatimusten tiukentamista koskevat valmistelut.

”Niiden valmistelua tulee nyt kiirehtiä ja siinä olemme valmiita tukemaan ministeri Berneriä. Tieliikennelain kokonaisuudistusta ei voida odottaa, mihin Berner viittaa vastauksessaan kirjalliseen kysymykseeni 30.10.2015.  Edellytämme jämäköitä otteita asian suhteen”, Kopra perää.

 

Lisätietoja:

Jukka Kopra

0400 515 066