Lehdistötiedote 20.11.2014

Julkaisuvapaa

Tullin Lappeenrannan Mustolan toimipiste tulee säilyttää

Kansanedustaja Jukka Kopran (kok) mielestä tullin suunnitelmat Lappeenrannan Mustolan asiakaspalvelupisteen lakkauttamisesta tulee arvioida uudestaan.

-Ratkaisu vaikuttaa lyhytnäköiseltä. Toimipisteen siirrolla tulli sälyttää omia kustannuksiaan vientiyritysten kannettavaksi, mitä näinä päivinä voi pitää suorastaan epäisänmaallisena, ärähtää Kopra.

Jos tullin asiakaspalvelu siirretään Nuijamaalle, joutuvat Mustolaan keskittyneet huolinta- ja vientiyritykset ajamaan edestakaisin kymmeniä kilometrejä asiakirjojen ja selvitysten takia.

Kopran mielestä näin lisääntyvä liikenne on turhaa, aiheuttaa yrityksille ylimääräisiä kustannuksia eikä ole ympäristöystävällistä.

-Tällaisissa ratkaisuissa tulee yritysvaikutukset huomioida tarkemmin, sanoo Kopra.

-Tulli voi toimillaan monin eri keinoin vaikuttaa vientikaupan kilpailukykyyn. Lisäämällä vientiyritysten työtaakkaa taloutemme negatiivinen kierre vahvistuu entisestään. Minusta tässä kohdassa valtion tulee kantaa vastuunsa ettei vientiä vaikeuteta turhaan jo tänä muutoinkin vaikeana aikana Kopra toteaa.

Kopra aikoo keskustella asiasta sisäministeri Räsäsen kanssa.
-Uskon, että saan ministerin ymmärtämään asian tärkeyden. Toivon, että tulli oma-aloitteisesti harkitsee asian ratkaisun siihen suuntaan, että palvelupiste Mustolassa säilyy eikä tullin asiakaspalvelukyky muutoinkaan heikkene, sanoo Jukka Kopra.

Jukka Kopra on lappeenrantalainen Kokoomuksen kansanedustaja. Hän toimii myös Etelä-Karjalan liiton maakuntahallituksen puheenjohtajana.

Lisätietoja: Jukka Kopra, 0400 515 066