ABB:n Pitäjänmäen tehtaan pääluottamusmiehen irtisanomisesta on uutisoitu näyttävästi. Irtisanomisen syy on työtuomioistuimen yksimielinen langettava päätös ja työehtosopimus. Tuomioistuin totesi pääluottamusmiehen antaneen aktiivista tukea laittomille lakoille ja lakkojen toistuneen vielä tuomioiden jälkeen.

On aina ikävää kun joku menettää työpaikkansa eikä siitä pidä kenenkään iloita. Työrauha ei kuitenkaan ole yksipuolinen sopimus, vaan edellyttää myös työntekijäliitoilta sitoutumista.

Voi kysyä, että jos ei yhteisillä sopimuksilla ole mitään virkaa niin onko kolmikantaisella sopimisellakaan? Perusteluiksi jäykille työmarkkinoillemme on nimenomaan esitetty työrauhaa.

Räikeimpiin ja toistuviin sopimusrikkomuksiin on puututtava. Ei voi olla niin, että ammattiyhdistys saa kiristää työnantajaa mielensä mukaan sopimuksista välittämättä, tämän luulisi heidän itsensäkin ymmärtävän.

Vielä mitä – Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto päättää, vastalauseena työehtosopimuksesta viisveisaamisen vuoksi annetulle irtisanomiselle, viisveisata työelämän pelisääntöneuvotteluista ja vetäytyi neuvottelupöydästä.

AY-liike ei taida ymmärtää Suomen olevan historiansa pitkäkestoisimmassa taantumassa. Yhtenä suurena syynä ovat vertailumaitamme jäykemmät työmarkkinat ja teollisuuttamme alati piinaavat laittomat lakot. Jos ei tähän saada muutosta jää uudelle palkattavalle pääluottamusmiehelle ainoaksi tehtäväksi sammuttaa valot.

Kaikki kunnia työntekijöiden oloja parantavalle AY-toiminnalle, mutta Suomessa täytyy myös saada pyörittää yritystoimintaa ilman että AY-liike pitää jatkuvassa laittomien lakkojen peukaloruuvissa.

Tämäkin tapaus osaltaan vahvistaa käsitystä, että Suomi ei nouse, ennenkuin tapoja, joilla työn tekemisestä maassamme sovitaan muutetaan ratkaisevasti.