Kokoomuksen kansanedustajat Jukka Kopra ja Sampsa Kataja vaativat yrittäjyyteen panostamista minihallitusneuvottelujen ykkösaiheeksi.

– Minihallitusneuvotteluissa on syytä täsmentää jo päätetyn kasvupaketin painopisteet ja etsiä lisäpanostuksia pienten- ja keskisuurten yritysten aseman parantamiseen, Kopra ja Kataja vaativat.

– On tunnustettava, että nyt on pienyrittäjien vuoro saada osansa kasvupaketeista. Yksi hyvä keino kannustaa yrittämistä olisi ottaa käyttöön 5 prosentin yrittäjävähennys henkilöyhtiöiden elinkeinotoiminnan tuloksesta, Kataja esittää.

– Nuorten palkkatuen kehittäminen, oppisopimuskoulutuksen uudistaminen ja koeajan pidentäminen taas ovat toimenpiteitä, jotka eivät välttämättä maksa mitään, muistuttaa Kopra. Kopra ja Kataja tähdentävät, että pk-yritysten menestys on olennaisen tärkeää koko Suomen hyvinvoinnin kannalta ja suurin osa työpaikoista syntyy niihin.

– Sairaaloita, päiväkoteja, sosiaaliturvaa ei voida rahoittaa, jos yritykset eivät yllä kannattaviksi ja pääse kasvun tielle, Kopra linjaa.

Kansanedustaja Jukka Kopra (kok) on taustaltaan ict-alan yrittäjä ja kansanedustaja Sampsa Kataja on Kokoomuksen yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtaja.

Lisätietoja: 

Jukka Kopra, 0400515066

Sampsa Kataja, 0505122571