jukkakopra.fi-vt6-lappeenranta

Hallitus linjasi viime viikolla puoliväliriihessä merkittävällä tavalla Suomen tulevaisuutta. Tehtiin päätöksiä, joilla Suomi saadaan nousuun ja ihmisten usko parempaan tulevaisuuteen palautettua.

Yritystoimintaa tukevien ratkaisujen aikaansaaminen – eli niiden paljon puhuttujen kasvun edellytysten luominen – on koko maan kannalta merkittävintä. Yhteisöveron raju alentaminen ja siihen liittyvä listaamattomien osakeyhtiöiden osingonmaksuperiaatteiden säätäminen ovat askel nk. Viron mallin suuntaan, jota itse olen monessa yhteydessä peräänkuuluttanut.

Lyhyesti kyse on siitä, että yrityksen tuottaessa voittoa rahat kannattaa jättää firmaan ja käyttää ne tutkimus- ja tuotekehitystoimintaan sekä yrityksen toiminnan laajentamiseen. Näin syntyy uutta liiketoimintaa ja sen myötä uusia työpaikkoja.

Joku sanoi kehysriihen ratkaisuja kommentoidessaan, että elinkeinoelämä voitti ja palkansaajat hävisivät. Minun mielestäni Suomi voitti. Ja me kaikki suomalaiset. Kaikki työtätekevät ja työtä tekemättömät. Suomessa kannattaa taas tehdä töitä, yrittää ja harjoittaa teollista tuotantoa.

Uusia työpaikkoja tarvitsemme kaikkein kipeimmin. Ja nimenomaan yksityiselle yrityssektorille. Kaikki kunnia kaikelle työlle, mutta hyvinvointiyhteiskunnan rahoittamiseen tarvittava arvonlisä syntyy yksityisellä sektorilla tehdystä työstä. Suuria teollisuusyrityksiä Suomeen ei tänä päivänä noin vaan synny, joten julkiset palvelut rahoittavat pääsääntöisesti yksityiset pk-yritykset ja niissä työskentelevät ihmiset.

Tietenkään maailma ei vieläkään ole valmis ja suomalaisten hyvinvointi turvattu loputtomiin. Lisää tämänkaltaisia päätöksiä tarvitaan jotta talouden rattaat saadaan pyörittämään hyvinvointikoneistoamme vieläkin paremmin.

Etelä-Karjalaisittan ja lappeenrantalaisena tietysti ylivoimaisesti mieluisin kehysriihen tuloksista oli päätös VT6-tien peruskorjauksesta. Sitä on odotettu kuin kuuta nousevaa ja väitän, että jokainen maakunnan kansanedustaja on viimeiset kaksi vuotta tehnyt itseään säästämättä töitä tiehankkeen käynnistymisen eteen. Kuutostie on ollut edustajia yhdistävä tekijä yli puoluerajojen. Viesti on mennyt perille ja hallitus saatiin vakuuttuneeksi tien tarpeellisuudesta. Hyvä näin.

Jukka Kopra, kansanedustaja (kok)

Kirjoitus on julkaistu myös Lappeenrannan uutisten blogissa 25.3.2013.