Uusi hanke urheilun monitoimihallin saamiseksi Lappeenrantaan on positiivinen yritys viedä alueen urheilu- ja liikuntaelämää eteenpäin. Yleisurheilun, jalkapallon ja pesäpallon harjoitustilat ovat olleet jo vuosikymmeniä huonot Lappeenrannan seudulla.

Liikuntapaikkainvestointien poliittinen jahkailu on jatkunut pitkään ja tarvitaan uusia ideoita viedä liikuntaväen olosuhteita parempaan suuntaan.

Puuttumatta sinänsä viime päivinä esillä olleeseen yksityisellä rahoituksella eteenpäin vietävään hankkeeseen, on Lappeenrannan kaupungin pyrittävä varmistamaan omalta osaltaan kaikkien kolmen lajiryhmän mahdollisuudet saada harjoitteluun sopivat tilat monitoimihallin toteutuessa. Myös muut hallia tarvitsevat lajit tulee huomioida.

Mahdollinen yhteistyö kaupungin kanssa toteutunee kaavoituskysymysten, paikoitusmahdollisuuksien, hallivuokran tai muiden olosuhteisiin liittyvien ratkaisujen muodossa. Kaupungin on lähtökohtaisesti suhtauduttava positiivisesti tällaisiin hankkeisiin, kunhan samalla saadaan kaikkien lajiryhmien sitoutuminen ratkaisuun.

Kyseinen hanke ei poista tulevaisuudessa olosuhteiltaan monipuolisemman suurhallin tarvetta. Se voi kuitenkin antaa seuraavalle urheilijasukupolvelle mahdollisuudet harrastaa lajiaan tasavertaisemmin muiden alueiden kanssa Suomessa.