jukkakopra.fi-111011_jukka_kopra_eduskunnan_sisarappusilla

Pitkä ja työntäyteinen syksy eduskunnassa alkaa olla kohta ohi. Aikaa on mennyt euroalueen vakauden hoitoon, taloustaantuman pohdintaan sekä moniin muihin asioihin ja päätöksiin. Ja paljon olen oppinut eduskuntatyöstä ja toiminnasta eduskunnassa.

Meidän kaakkois-suomalaisten kannalta mielenkiintoista on mm. nyt syksyllä käynnistynyt liikennepoliittisen selonteon ministerivalmistelu – varsinainen selonteko tulee laajempaan käsittelyyn talven kuluessa. Tähän selontekoon pyrin saamaan mukaan Kaakon liikennehankkeita mahdollisimman suurella prioriteetilla. Tilanne näyttää lupaavalta, sillä selonteon ministerivalmisteluun osallistuu oma ministerimme Jyri. Lisäksi liikenne- ja viestintävaliokunnassa olemme alustavasti päättäneet, että valiokunta jalkautuu Kaakkois-Suomeen kevään kuluessa tutustumaan tiejärjestelyihin sekä lento- ja rajaliikenteeseen sekä muihin ajankohtaisiin liikenne- ja viestintäasioihin.

Tällä hetkellä eduskuntatyössä eniten aikaa alkaa viedä ensi vuoden talousarvion käsittely. Maanantaitkin on otettu istuntokäyttöön ja pitkiä päiviä on luvassa ennen joululoman alkua.

Joulukuu on jo pitkällä ja haluan kutsua sinut hetkeksi hengähtämään ja juttelemaan jouluglögin äärelle. Järjestän ensi lauantaina Lappeenrannassa kauppakeskus Gallerian kahvilassa glögitilaisuuden klo 10-12. Olet tervetullut tapahtumaan ja ota ystäväsikin mukaan jos haluat. Glögin maistelun lomassa voimme keskustella ajankohtaisista asioista ja vaihtaa kuulumisia.

Pyrin kirjoittamaan vielä ennen joulua toisen kirjeen, jossa valotan tarkemmin asioita, jotka nyt talvella ovat eduskunnassa vireillä.

Nähdään siis Gallerian kahvilassa lauantaina klo 10-12!