Vaalit on pidetty ja teidän kaikkien työpanosten ja äänien ansiosta menestys oli loistava. Kiitos!

Uusi eduskunta on nyt aloittanut työskentelynsä ja hallitusneuvottelut ovat käynnissä. Portugalin tukipakettiin liittyvä päätöksenteko on tuonut omat hankaluutensa hallituksen muodostamiseen kuten olemme saaneet tiedotusvälineistä seurata, mutta uskon, että Jyrki Katainen saa neuvoteltua hallituspaketin kasaan lähi viikkojen sisällä.

Omalta osaltani eduskuntatyö on alkanut varsin hyvin. Alkuvaihe on mennyt pääsääntöisesti erilaisia asioita järjestellen. Avustaja on palkattu, työhuone on, uusi puhelin ja tietokone toimivat ja osaan jo liikkua eduskuntatalossa ilman karttaa. Työhuoneeni on uudella nk. pikkuparlamentin puolella.

Viikolla eduskunta teki päätökset uusista valiokunnista. Kokoomuksen osalta valiokuntapaikat ovat ministerivaihtuvuutta lukuunottamatta pysyviä. Minut nimitettiin liikenne- ja viestintävaliokuntaan sekä perustuslakivaliokuntaan. Olen tyytyväinen molempiin valiokuntanimityksiin, pääsen niissä molemmissa vaikuttamaan myös meidän etelä-karjalaisten kannalta merkittäviin asioihin.

Valiokunnat ovat jo järjestäytyneet mutta varsinainen järjestelmällinen asioiden valmistelu voi alkaa vasta sitten kun maahan on saatu uusi hallitus.

Tällä hetkellä on siis hieman hiljaisempaa, mutta se on hyvä asia: nyt on aikaa perehtyä ja opetella muita kansanedustajan työhön liittyviä yksityiskohtia.

Eduskunta-avustajanani toimii Elina Inkeroinen. Elina on kotoisin Haminasta ja on ollut eduskunnassa töissä jo yhdeksän vuotta. Elinan tavoittaa mm. sähköpostitse: Elina.Inkeroinen@eduskunta.fi ja häneen voi olla yhteydessä kaikkiin hoidettaviin asioihin liittyen.

Kiitän teitä kaikkia tuestanne vaalikampanjani aikana ja toivon, että yhteydenpitomme pysyy aktiivisena myös jatkossa. Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos on asioita joissa voisin olla avuksi.

Järjestän kesän kynnyksellä kahvitilaisuuden, jossa voimme tavata ja muistella mennyttä vaalikevättä ja luoda katsetta tulevaisuuteen.

Ystävällisin terveisin,

Jukka Kopra
Kansanedustaja
jukka.kopra@eduskunta.fi
puh:  0400 515 066

PS: Seuraa web-sivustoa ja liity mukaan Jukan Joukkojen postituslistalle, näin pysyt ajantasalla siitä mitä Eduskunnassa tapahtuu.